Inside My Brain, Nothing Much

Tuesday, December 13, 2005

Ford Escort Weber Carburetor


What i can say this Ford Escort 2 pintu.. malam minggu lepas baru try my fren punya Ford Escort bikin liao.. tukaq carbrator pakai weber.. perghhh punyi lagi stim dari Vtec.. memang stim bila tarik syahdu gila.. performace pun gila sempoi.. semalam aku test ngan Nissan memba aku jugak pakai enjin SR13 ngan sebijik lagi keta satria mirage 1.6 turbo pakai barang VR4.. 1st gear sr13 ngan mirage pegi dulu.. masuk gear dua pergh tarik badan tu bila change gear.. dah dpt ikut belakang mirage.. masuk 3rd gear dah follow belakang SR13... masuk 500m tak leh potong lagi masuk 800m (aku rasala) boleh potong dah.. perghhh... memang superb la ford escort memba aku nih... memang tip top.. kalau main long distance senang2 ja dapat kat Ford Escort nih.. kalau sprint test 400 or 500 meter memang kena la.. turbo mmg pickup gila.. heheheh


aku pun dok teringin nak pakai this old car and modified pakai weber.. baru old skool

1 Comments:

At 9:29 AM, Blogger pyan said...

Weber tu apa jon?

mark webber ka?

ka webber dictionary

 

Post a Comment

<< Home