Inside My Brain, Nothing Much

Thursday, July 30, 2009

Award


ni bukan Grammy award ka award menang lagu ka apa.. aku pun baru tau award ni sebab aku kena tag oleh Puan Konot.. (lama tak jumpa hang since aku tipu hang aku naik bmw 5 series warna merah masa aku pickup hang kat penang.. heheh).. so rules dia dalah sangat simple...


* Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

* Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.

* Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them.

* Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged

* Paste the award badge in your sidebar - camna nak paste???


5 interesting facts about Konot:


1. aku kenal Konot (la ni dah Pn Konot) kat PPP. Geng IT yang tak leh fly... masa dulu aku tak sekelas ngan dia aku jarang or tak penah cakap ngan dia.. maklum la aku ni dulu rock nad nak jadi rockstar.. wakakaka


2. Konot ni memula aku ingat sombong,,, bila dah kenai jadi syok plak borak sebab kalau apa digebang dia percaya seketui2.. syok woo tengok muka konot percaya seketui seketui


3. Last sekali aku jumpa dia masa dia mai penang holiday ngan hubby ngan anak dia balqis.. serius cakapa si Balqis tu memang peramah.. sampai boleh jadi geng jalan pegang2 tgn ngan anak aku... and both of them memang suka koew teow.. aku bawak depa makan char koew teow.. sekali harung ja habih makan...


4. Parent Konot besa buat open house kat rumah dia and aku makan sate sampai sekarang aku ingat lagi.. siap pi naik bas woo rumah konot sebab nak makan sate sampai pecah perut


5. Konot sgt baik ngan wa sebab depa dulu satu taman... hehehe



10 interesting facts about yourself or your hobbies


1. Aku adalah seorang yang tinggi.. dulu kat PPP aku rasa aku ngan Eddie la paling tinngi.. tapi orang kata aku ngan eddie adalah orang yang tinggi dan hensem.. hehehe


2. Aku rasa aku boleh serius dalam meeting ngan management tempat keja aku ja... yang lain semua aku dok merapu meraban.. mak aku cakap aku dulu masa sekolah or kecik2 tak cakap banyak and pendiam... tapi la ni dah keloloh dah org penang kata


3. Aku amat minat ngan bolasepak.. apa2 saja yang berkaitan ngan bolasepak semua aku layan.. kalau ada game bawah 12 kat sekolah tepi jalan tengah main pun aku boleh berenti tengok budak2 tu main dulu sampai habih.. kalau astro lagi laa... kalau BPL start perghhh... heaven!!!


4. Aku pun heran camna aku boleh terjebak dalam bidang IT padahal aku dulu Sekolah Teknik.. sampai sekarang pasai apa cita cita aku dulu nak jadi askar (masa kecik2), pastu nak jadi petani moden (masa form 1-3), pastu nak jadi engineer (masa form 4 - 5) pastu aku ke bidang IT... heran sungguh!!!


5. Kalau aku balik rumah mak mentua aku masa weekend, aku takkan lepas beli nasi Pak Ad.. pergh dia punya masak kicap daging dia meleleh wooo... aku rasa dia boh ganja kot... mahai ngan kedekut nasi pun still ramai orang dok rumun kedai dia termasuk aku


6. Aku tak suka ayaq soya.. aku tak tau pasaia apa.. dari kecik2 sampai besaq memang aku tak minum soya... kalau bulan posa aku sanggup minum ayaq kosong kalau ada ayaq soya ja kat rumah... tapi yang heran tau fu fuah (betuika eja dia) aku boleh makan gak tapi sikit ja la


7. Aku tak suka makan bubuq... aku taktau pasai apa.. sebab dulu aku dok tengok cuma orang sakit ja makan bubuq kot... tu yang aku tak makan tu...


8. Aku tak makan kobis.. tak tau pasai apa... aku rasa sebab arnab ngan kambing ja kot makan kobih ni


9. Aku still culture shock dengan work environment kerajaan/semi gomen ni... gila rilek sungguh


10. Aku taktau pasai apa orang panggil aku John.. dulu masa sekolah rendah kawan2 panggil faizal, pastu sekolah menengah org panggil jai dari form 1-3.. yang tu boleh diterima akai lagi la sebab dekat2 sama zal ngan jai... pastu form 4-5 orang panggil aku John sampai zaman aku mengaji PPP.. aku taktau pasai apa org panggil aku John... maybe ada iras2 John Travolta kot tak pun John Jet.. hehehehe



10 most deserving recipients and describe them


1. Ronie.. mamat ni aku kenai masa kat TI.. budak dorm aku dari form 4 sampai form 5


2. Nakia.. Budak TI gak.. dulu aku cukup anti kat dia masa kat sekolah sebab dia prefect pompuan yang cengei + ganas.. aku besa kelahi ngan dia sampai dia reyau... heheheh.. la ni dah lepas sekolah dah baik dah


3. Hezrin.. budak TI gak... dulu tak pernah sembang ngan dia.. actually masa kat sekolah aku jarang sembang ngan pompuan.. biasala nak jaga imej taiko.. wakakaka


4. Sadry.. dia aku kenai masa kat PPP... satu kelas ngan aku dari zaman PPP sampai zaman buat degree... sampai mak dia pun dah soh aku jadi menantu.. tapi aku takmau sebab pikiaq nanti dia jadi abg ipaq aku... huhuhuh


5. Ni.. adik ipaq aku.. yang sempoi and dia akan buat apa yang dia akan buat.. macam pi london.. aku ingat main2 ja.. last2 betoi2 jadik.. terbang jugak duit aku order barang kat sana... just do it bak kata Nike


6. Ija Escoba.. budak TI.. dulu aku tak pernah sembang ngan dia pun masa kat sekolah... mai2 reunion tgk dia paling riuh sekali..


7. Eddie.. tak kira aku nak tag jugak... aku kenai masa kat PPP.. aku rasa adalah antara orang yang cerdik IT dalam kelas aku selain scorer2 yang lain.. aku besa tiru exam masa aku dok sebelah eddie... hehehehe


8. Rost.. aku dulu panggil dia rost tupai.. dia ni dulu outsider masa sekolah dulu.. so dia bercampoq ngan geng2 moto2 gipang ngan K1 ja.. tapi la ni rakan meniaga aku.. kadang2 ja la... hehehe


9. Jawa... member PPP yang aku kalau bersembang ngan dia boleh sehari semalam aku keras perut gelak.. mau plak campoq pian gebu + fitt + rr + apan.. putuih orat kentut aku dok gelak


10. Mary Ann.. budak PPP gak... yang ni pun jenih percaya bulat2 gak apa yang orang cita... dia ngan ET ni memang gila2 punya olang... dulu masa zaman mowhak dok mengganaz kat KL si Mary ni boleh pi kaler rambut dia warna hijau pastu buat rambut pacak sejemput sejemput macam duri durian... hehehehe


2 Comments:

At 10:32 AM, Blogger konot said...

yahoo john dah buat!

nanti aku buat open house makan sate hang mai lagi naaaa

 
At 11:35 PM, Blogger Hezrin Ahmad said...

aku xpenah ckp ngan hang ek... tp ramai yg aku xsembang masa sekolah but now....

 

Post a Comment

<< Home